Bamboo

BAMBOE: HET TEXTIEL VAN DE TOEKOMST

Kun jij je voorstellen hoe je van zo’n stevige bamboestengel heerlijk zachte kleding maakt? Nee, dat konden wij eerst ook niet. Pas in 2001 heeft de Universiteit van Peking ontdekt hoe je van bamboe textiel kunt maken. Sindsdien wint bamboetextiel het met het jaar aan populariteit. Toch is de grote meerderheid van de mensen nog onwetend over de eigenschappen van bamboe. We vertellen je er graag meer over.
 

VAN BAMBOESTENGEL NAAR BAMBOEKLEDING

Laten we beginnen bij het begin: bamboestengels. Het vermalen van bamboestengels is de eerste stap die gezet wordt bij de productie van bamboekleding. Na het vermalen en bewerken van bamboe ontstaat er een bamboevezel. Van deze bamboevezel wordt een garen gemaakt. Het garen wordt uiteindelijk verwerkt in de vorm van bamboekleding.
 

VOORDELEN VAN BAMBOE VOOR JOU

De bamboevezel beschikt over diverse unieke eigenschappen. De structuur van de vezel is glad en rond. Dit zorgt ervoor dat de kleding extreem zacht aanvoelt en van nature minder kreukt. Daarnaast beschikt de vezel over microgaatjes. Door de ventilatie en het vochtopnemende vermogen blijf jij langer fris. Ook zorgt de bamboevezel ervoor dat bacteriën afgebroken worden. Dit maakt bamboe uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid.
 

Nog een keer de belangrijkste voordelen van bamboekleding op een rijtje:

  • Heerlijk zacht
  • Langdurige frisheid
  • Goed voor de huid
     

BAMBOE OF KATOEN?

Bamboe kan gezien worden als grassoort, terwijl katoen voortkomt uit een plant. Bij katoen is er herplanting nodig, waardoor de grond uitgeput en dus onvruchtbaar wordt. De uitputting komt mede door de insecticiden, pesticiden en kunstmest die gebruikt worden. Het verbruik voor de katoenteelt bevat 20% van de wereldwijd gebruikte pesticiden.
 

Bamboe daarentegen kan als grassoort boven de grond afgesneden worden. Doordat de grond onaangetast wordt blijft bamboe (razendsnel) groeien. Dit zorgt ervoor dat de grond vruchtbaar blijft. Verder neemt bamboe broeikasgassen op en voorkomt erosie. Bamboe kent dus niet alleen voordelen voor jou maar ook voor het milieu.

Sorteer op
© 2013 - 2024 Socks4U V.O.F. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel